30 Haziran – 1 Temmuz tarihlerinde İtalya’nın Floransa şehrinde düzenlenen IQA Quidditch World Cup 2018’de ülkemizi temsil eden “Türkiye Takımı” turnuvadan bronz madalya ile döndü. Türkiye Takımı turnuvanın ilk gününde grup maçlarında sırasıyla Güney Kore, Fransa, Polonya ve Finlandiya ile karşılaşıp yalnızca Fransa’ya yenilerek genel sıralamayı sekizinci bitirdi. İkinci güne genel sıralamada dokuzuncu olan Kanada ile
Quidditch Yaz Ligi (Quidditch Summer League, Türkçe QYL yahut İngilizce QSL), aslen 2019’da tam olarak aktif hale geçmesi planlanan ve ülkemizde sporun ölü dönemi olan yaz dönemini değerlendirme amaçlı düşünülmüş, karma takımların ve koçların mücadele edeceği bir projedir. Normal sezona kıyasla farklı kurallar ve metotların denendiği, bu ve birçok sebepten de sporun ülke içinde gelişimine
2018 Dünya Kupası üçüncüsü ve 2019 Avrupa Oyunları’nın en büyük favorilerinden olan Team Turkey’in 34 kişilik aday kadrosunu açıklamaktan mutluluk duyuyoruz. Şampiyonluk parolası ile çıktığımız bu yolda, tüm oyuncularımıza başarılar dileriz! TUTUCULAR Başar Karamuk (Hacettepe A) Ege Berk Tuna (METU Unicorns) Fatih Aykurt (METU Unicorns) Rojcan Azbay (ODTÜ Hippogriffs) KOVALAYICILAR Arif Gülbiter (METU Unicorns) Aslıhan

Gelişim Takımı belli oldu!

Merakla beklenen Gelişim Takımı’nın 26 kişilik kadrosu belli oldu! Liderlik Konsorsiyumu son başvuru tarihini dikkate alarak oyuncuları değerlendirdi. Başarılar diler ve seçilmiş kişileri tebrik ederiz! TUTUCULAR Egemen Akyol (İTÜ HoneyBees) Ozan Duduhacıoğlu (İTÜ HoneyBees) Sercan Sertoğlu (Bilgi Crows) KOVALAYICILAR Ahmet Can Özkan (Hacettepe B ) Ataberk Gürel (İTÜ ZomBees) Beste Tanrıverdi (İTÜ HoneyBees) Birkan Karadeniz
Etiketler:
27-28 Ekim’de İzmir, Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Türkiye Quidditch Kupası’nın bu yılki kazananı METU Unicorns oldu. Hacettepe A ikinci olurken, üçüncülüğü ODTÜ Hippogriffs elde etti. Bilgi Crows ise, lower-bracket şampiyonu olarak turnuvayı sonuçlandırdı.
Derneğimizin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Mart 2018 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde Stadyumda düzenlenecektir. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamaz ise ikinci toplantı 25 Mart 2018 tarihinde yapılacaktır. İkinci toplantının yerinde veya zamanında bir değişiklik olursa web sitesi aracılığıyla duyurulacaktır.
Derneğimizin kurucu üyelerinden olan ve ilk seçilmiş Yönetim Kurulu’nun Genel Sekreterlik görevini üstlenen Aylin Özgün, geçtiğimiz günlerde istifasını sunmuştur. İstifasının kabul edilmesinin ardından eşsiz hizmetleri için çok teşekkür ettiğimiz Aylin Özgün’ün yerine 2015 Haziran seçimlerinde Yönetim Kurulu 1. Yedek Üye olarak seçilen Halil Can Sezgi gelmiştir. Quidditch’e iki sene önce Hacettepe Phoenix ile başlayan Sezgi, daha sonra Bilkent
Bu sene 3.’sü düzenlenecek olan Türkiye Quidditch Kupası‘na ev sahipliği yapmak isteyen takım, topluluk veya diğer kurumların; 9 Eylül saat 23.59’a kadar başvurularını bir dosya halinde atac@quidditchdernegi.org adresine mail olarak göndermeleri gerekmektedir. Gelen başvuruları, derneğimiz Yönetim Kurulu üyeleri değerlendirecektir. Değerlendirmenin ardından ev sahipliğine seçilen taraf, Yönetim Kurulu ile işbirliği içerisinde hemen çalışmalarına başlayacaktır. Başvurularda dikkat edilecek unsurlar: – 15
Bu haftasonu Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılan IQA Quidditch Dünya Kupası sonuçlandı. 21 ülkenin takımlarının katıldığı turnuvada birinci Avustralya, ikinci ABD, üçüncü ise Birleşik Krallık oldu. Derneğimizin takımı Team Turkey ise 21 takım arasından sıyrılarak 6’ıncılığa yerleşti! Turnuvaya Perşembe günü Meksika ile yapılan gösteri maçıyla başlayan Team Turkey, maça tutuk başlasa da eksik olan oyuncuların yetişmesiyle birlikte oyuna dengeyi getirdi
YUKARI